Vi testar: Saucony Triumph 21, en ny favorit

Vi testar: Saucony Triumph 21, en ny favorit

Jag är en otrogen typ när det gäller löparskor, jag har sprungit i fler skor genom åren än jag orkar räkna. En tidig sko jag blev väldigt fötjust i var Saucony Triumph, tror det var modell nummer 17. En sko jag verkligen gillade då jag alltid har föredragit väldämpade skor. Men sedan kom Altra, Hoka och andra märken emellan och jag glömde lite av Triumph under flera år. Men nu är det dags att testa igen, denna gång är modellnummret 21. Denna sko är enastående på många sätt och har helt klart blivit min nya favorit för mängdträning på asfalt, Hoka Bondi får ge med sig för ett tag här.

Enastående passform med en strumpliknande känsla

En av de mest imponerande egenskaperna med Triumph 21 är dess otroligt sköna passform. Den omsluter foten som en strumpa, vilket skapar en känsla av att skon är skräddarsydd, den är elastisk så den bör passa alla. Dessutom, vilket förvånade mig har den gott om utrymme för tårna, trots en ganska normal tåbox, vilket gör löpningen bekväm och fri från tryckpunkter. Jag springer alltid med tåstrumpor så det är viktigt för mig att jag kan sprida mina tår när jag landar med foten. Det ger mig balans och en bättre löpteknik, vilket är välkommet då jag helt saknar bra teknik i övrigt :D

"Greppet mot asfalten är helt olik allt annat jag har testat, det är som om gummit i sulan ger mig extra kraft. Märklig känsla"

Saucony Triumph 21 sula med enastående grepp

En sko som är "limmad" på vägen - fast på ett positivt sätt

När det kommer till prestanda på vägen imponerar Triumph 21 verkligen och även här blir jag lite förvånad. Det här en asfaltsko och inget annat, det är på vägen den göroch det är på vägen den ska vara. Sulan greppar asfalten på ett mycket märkligt sätt som ger ett kraftfullt frånskjut, vilket är perfekt för löpare som jag, som föredrar att landa på mellanfoten. Dessutom erbjuder skon en imponerande mängd stötdämpning utan att kännas svampig, vilket gör långa löppass till en ren fröjd.

Detta är en asfaltsko, och inget annat

Det finns dock några nackdelar att notera. Först och främst är Triumph 21 inte gjord för lättare terräng, och det är lätt att vricka fötterna om underlaget är ojämt och man inte är försiktig. Dessutom kan det 10 mm höga droppet vara ovant för vissa löpare och öka risken för att trampa snett. Slutligen är skon inte optimal för kyliga dagar, den strumplika känslan i ovanmaterialet släpper igenom vind och kyler snabbt. Detta blir såklart en fördel varma dagar, så för mig är inte detta ett jätteproblem. PÅ vinterhalvåret får jag plocka fram en annan sko helt enkelt.

ovansidan - triumph 21

Den perfekta mängdträningsskon för dig som söker dämpning och härlig löpkänsla

Sammanfattningsvis är Saucony Triumph 21 en fantastisk löparsko som erbjuder allt jag söker i en mängdträningssko och mer därtill. Trots några små nackdelar är dess överlägsna passform, prestanda och stötdämpning svårslagen. Om du är ute efter en pålitlig mängdträningssko för asfaltslöpning bör du definitivt överväga Saucony Triumph 21. Det blev huxflux min nya favoritsko.

Betyg: 5 av 5

Niklas Larsson

Saucony finns i både herr och dammodell

Saucony Triumph 21 Men - Vit/Grön asfaltssko för herrar

Saucony Triumph 21 Men - Vit/Grön asfaltssko för herrar

En väldämpad och neutral löparsko för distanslöpning på asfalt - för dig som söker en partner till de långa härliga rundorna eller för de där varje-dag-passen
Saucony Triumph 21 Women - Rosa asfaltssko för damer

Saucony Triumph 21 Women - Rosa asfaltssko för damer

En väldämpad och neutral löparsko för distanslöpning på asfalt - för dig som söker en partner till de långa härliga rundorna eller för de där varje-dag-passen