Tillverkare

26 aktiva tillverkare

Gococo är ett Svenskt varumärke som vi är stolta att representera. De flesta av Gococos löparstrumpor är tillverkade med funktionstekniken 37.5 vilket innebär att de transporterar bort fukt bättre än många andra material. I Gococos sortiment hittar du inte bara vanliga löparstrumpor utan även  kompressionsstrumpor och trailstrumpor.

Compressport tillverkar löparkläder för de som tar sin löpning på allvar, man är alltid innovativ och ligger långt fram när det gäller design och nya material. Många av kläderna är anpassade att bära under långa och fysiskt utmattande lopp. UTMB, Ultra Trail Mont Blanc, är en tävling man länge sponsrat

Tailwind utvecklades av Jeff Vierling, en traillöpare som tröttnade på sötsliskiga sportdrycker som var svåra att få i sig och som sällan gav önskat resultat. Målättningen var tydlig, att ta fram en enkel sportdryck med goda smaker packade med elektrolyter, återhämtning och energi. Ur detta föddes Tailwind som i dag i princip är industristandard hos Ultralöpare

Flipbelt behöver knappast någon närmare presentation. Man har tagit ett problem, hur får man med sig nödvändigheter när man rör på sig, och utvecklat den perfekta produkten Flipbelt! Det snygga och innovativa tubbältet håller allt på plats i tryggt förvar. Säg hejdå till studsande telefoner och stickande nycklar.

Wilja Labs är ett Svenskt familjeföretag som, precis som Runon drivs av löparentusiaster. Innovativa och prisvärda vätskeryggsäckar och löparvästar som The eXplorer eller The inDestructible som passar alla typer av löpare är bara några av de smarta produkterna som du hittar hos oss från Wilja Labs. Wiljas otroligt smarta vätskeblåsa med dubbla fack, en för vatten och en för sportdryck. Missa inte heller Wilja Labs softflaskor som är numer standrard hos Runons personal.

Saltstick tillverkar produkter för att ersätta de salter, mineraler och elektrolyter som vi tappar vid hård träning. Det gör att vi ger kroppen förutsättningar att inte krampa och att vi lättare kan ta till oss vätska vilket leder till att den berömda väggen hålls på avstånd

Injinji hjälper till att undvika skavsår och blåsor under löpturerna

Injinji tillverkar tåstrumpor,m de används ofta av löpare och ultralöpare för att undvika skavsår och blåsor på de längre löpturerna. Att använda tåstrumpor kräver lite tillvänjning, men de som börjat går sällan tillbaka till vanliga strumpor efter att vant sig vid Injinji. Tåstrumpor är speciellt lämpliga för t ex Altra’s löparskor, eftersom de har en bred tåbox där tårna får bättre spelrum.

Att springa med tåstrumpor tar löpningen till en ny nivå, det är en helt annan frihetskänsla, lite som att springa utan strumpor. Tåstrumporna är tillverkade i material som merinoull (NüWool) och Coolmax för att effektivt kunna transportera bort svett och fukt. Injinjis löparstrumpor delas i i modellerna Run, TrailUltra Run och Outdoor

Vi har testat många sporttejper och många kinesiotejper, problemet har ofta varit att klistret inte håller måttet. Antingen är det för kladdigt eller så sitter det för dåligt. Vi har valt kvalitetstejper från CareX i vårat sortiment. Då kan vi med gott samvete rekommendera er att använda sporttejpen utan problem

I trettio års tid har Ultimate Direction varit på toppen, aldrig backat för innovationer och alltid ställt krav på kvaliteten. För det är det som det handlar om när du som långdistanslöpare ger dig iväg, kvalitet och innovation är avgörande. Så när UD(Ultimate Direction) 1985 lanserade begreppet vätskeryggsäck var det många som omfamnade iden att bära med sig vätskan på ryggen direkt. I dag är det en världsstandard för långdistanslöpning.

UDs mission är att förse alla atleter med de ultimata produkterna, väl utformade och anpassade för tuffa tag samtidigt som man har en tydlig plav för hur man tar socialt ansvar och arbeter för en bättre miljö. Vi på Runon kan inte nog rekommendera UDs produkter

Oofos har med sina sandaler i patenterat Oofoam® -skum skapat en helt ny produkt, inte bara till oss löpare men det är nog vi som tjänar mest på den. Med sitt mjuka material är sandalerna snälla mot trötta fötter, och ger dig bra stöd och dämpning efter långa aktiviteter. Låter det som floskler? Har du provat?

Amerikanska Orange Mud tillverkar rejäla produkter för, framför allt traillöpning. Man är ett innovativt företag som görna testar nytt.

VÄN är en serie hygien- och rengöringsprodukter, helt svensktillverkade; skonsamma och miljöanpassade. Produkterna är vänliga mot både människor och miljö. Ett medvetet val för alla Runons kunder! När man lever ett aktivt liv går det lätt åt stora mängder tvättmedel, duschtvålar och schampo. Alla Väns produkter är koncentrerade och räcker länge. Det räcker med en ytterst liten klick för att bli ren och dofta fräscht!

Skavsårsalvan som atleter över hela världen använder

Sportslick grundades i Los Angeles av läkaren och långdistanslöparen Samir Shahin. Hans patenterade salva växte fram ur behovet att vårda sin hud från blåsor och fruktansvärda skavsår under långa distanser. I dag används Sportslicksalvan av atleter över hela världen

Med skruvdubbar kan du enkelt dubba såväl löparskor, fiske- eller jaktstövlar, vandringsskor eller varför inte barnens skor. Du gör enkelt jobbet själv och i våra paket ingår både dubbar och verktyg, dubehöver inget annat. Är du minsta osäker, så hör du av dig till oss för hjälp.

Best-Grip tillverkar dubb som är enkla att montera direkt i dina favoritskor, anpassade till löpning på is och packad snö

Dina fötter och tår mår bättre

Altra Running är skomärket som vi älskar! Zero drop betyder att skon inte är uppbygd utan håller samma läge på foten som om vi sprang barfota, men den är fortfarande dämpad för att vara skonsam mot våran kropp.  Altra tillverkar skor som faktiskt tar tillvara på våra fötter, med en bred fotbox och en utformning som nära nog liknar fotens, och tårnas, normala position.

Flera av Altramodellerna finns i specifika dam och herr utförande, eftersom våra fötter anatomiskt faktiskt skiljer oss åt.

Exempelvis så finns Altra Torin 4 i både dam- och herrmodell

Earth Bite är mycket medvetna om ingredienserna de använder och speciellt deras ursprung. Alla frukter, nötter och bär kommer därför alltid att vara 100% vegan och ekologiska. Earth Bites bars ska inte påverka din kropp, djuren eller miljön negativt. 

Kort sagt är Earth Bites de allra bästa av alla energibars du kan hitta, och framförallt smakar de bra. Och äkta.

Aclima – fantastiska plagg i merinoull

Aclima har gjort sig kända för sina fantastiska ullprodukter, framförallt bland sport- och friluftsentusiaster. Men det hela började med att åtebruka ull som blivit över från slitna transportband inom pappersindustrin i norska Drammen för att tillverka innesulor till skor.

Numer är det ull i högsta kvalitet och innovativa plagg för löpare, skidåkare och vandrare som är kunden. Men även krävande plagg till Polis och militär.

Merinoull detta härliga material

Aclima varierar tjocklek med olika ullblandningar i sina nätunderställ, mellanlager, sports-bh, kalsonger, trosor och strumpor men även i ytterplagg som jackor. Aclima har flera serier i sitt sortiment med olika funktion och användningsområde; Lightwool, Hotwool, Warmwool, Coolnet och Woolnet. Runon har ett brett sortiment av Aclimas produkter, utvalda för att de passar dig som löpare

100% naturligt mot skavsår

BlissWool skyddar dina fötter från skavsår och blåsor. Till exempel när du går in nya skor, promenerar, springer, vandrar, åker skidor eller skridskor, dansar, klättrar, shoppar eller jobbar.

Vetenskap och naturliga ingredienser i sportenergi

Redan 2015 upptäckte Maurten hur man kunde tillverka energi till sportutövare med betydligt högre mängd kolhydrater i sina gels. Helt baserat på naturliga ämnen, blev Maurten väldigt fort otroligt populär och bara något år senare började flera av världens bästa atleter använda energitillverkarens produkter.

Ansökan om patent pågår så speciellt är innehållet

Strumpor i merinnoull

Hela Smartwools affärsidé är att tillverka produkter av högsta kvalitet i Merinoull. Det har man gjort sedan 1994.