Recension: Så bra är löparvästen Ultimate Direction Adventure vesta

Recension: Så bra är löparvästen Ultimate Direction Adventure vesta

Ebba är för många långdistanslöpare ett bekant ansikte, under @ultraebba delar hon med sig av sina löpäventyr på Instagram. Nu har hon testat löparvästen Ultimate Direction Adventure Vest 5.0 och delar här med sig av sina tankar.

I slutet av maj drog vi i väg med husbilen till Kristinehamn. planen var att springa irontrail, det skulle bli ett perfekt långpass inför kommande utmaningar! Jag är inte så bra på teknisk trail som jag som jag skulle kunna önska, det var jättejobbigt med alla stenar, rötter och lera! Så detta pass blev en rejäl utmaning, både för mig och för min nya löparväst - Ultimate Direction Adventure Vesta 5.0.

Löparvästen Adventure vesta är äntligen här

Ultimate Direction nyutvecklade löparväst Adventure Vesta, nu i version 5.0. Som jag har väntat på denna löparväst och nu är den äntligen här! När det kommer till Ultimate Direction och deras löparvästar kan det vara bra att veta att dammodellerna heter Vesta och herrmodellerna (eller unisex som Ultimate Direction skriver) heter Vest.

Adventure Vesta 5.0 löpning i löparväst

Det är viktigt att löparvästen sitter tight på kroppen

Om du har haft en tidigare version av den här löparvästen och gillat passformen kommer du inte bli besviken på denna. Den sitter precis så bra som man förväntar sig att en väst från Ultimate Direction ska sitta. Den sitter tight utan att skava och den sitter stablit utan att röra sig och skava mot kroppen, det är enormt viktigt eftersom man ofta har den på sig under långa tider åt gången. Den går att justera så den passar din kropp perfekt och kommer i flera storlekar. På bilden bär jag storlek XS. Jag har genom åren testat många västar men Ultimate Directions västar är de enda som passar mig bra. Jag är ganska liten i överkroppen och vill att en väst ska sitta tajt. Det gör Adventure Vesta 5.0!

Massor av nyheter, alla inte logiska

Version 5 av Adventure Vesta innebär en hel del nyheter. Den nya varianten av softflask (som följer med) glider lätt och smidigt ner i flaskfickan fram på löparvästen, det var lite meckigt med föregående modell. Det följer med ett smidigt regnskydd och det är ju hur bra som helst. Dessutom var det väldigt lätt att bara dra över vid behov. På ena axeln finns en liten "burrito pocket" som jag inte riktigt klurat ut vad den ska vara bra för, den fungerade väldigt dåligt att lägga min astmainhalator där - fickan var för stor och  den hoppade för mycket. Fram på löparvästen finns en lite större ficka som är den stora anledningen till att jag gillar just den här västen. Där får man plats med både godis, gels, mobil. Lätt att komma åt i farten.

Ebba framifrån i en Ultimate Direction Adventure Vesta 5.0 löparväst

Mer packutrymme

Packutrymmet på ryggen är också större än föregångaren - hela 16,5 liter ryms där, perfekt för en litet ombyte. Här får också en vattereservoir plats.

Snyggare än tidigare men missvisande färgnamn

Dessutom måste jag säga att förutom nämnda uppdateringar så är den nya versionen betydligt snyggare än tidigare västar. Men färgen heter midnight blue vilket jag tycker är missvisande. Den är mörkt grå med turkos detaljer.

Ebba Ankarcrona @ultraebba

Löparvästar i unisexmodell Löparvästar för damer