Därför ska du välja Altra löparskor!

Därför ska du välja Altra löparskor!

Vad är det som gör Altra till ett så speciellt löparskomärke? Varför pratar man i löparkretsar om skor som är unika i sin utformning och som inte liknar andra löparskor, och vad menar Altra när de pratar om Fit4Her, Zero Drop och FootShape™ tåbox?

Välj Altra om du vill

  • ✔️ Landa naturligt på framfoten
  • ✔️ Löpa naturligt men med dämpning
  • ✔️ Ha en bred tåbox med utrymme för tårna
  • ✔️ Stärka muskulaturen i fot och vad

Altra löparskor utvecklades av långdistanslöpare

Altras grundare sökte efter en sko som kunde hjälpa löparen att springa så naturligt som möjligt. Efter en lång period av tester började man utveckla en sko med nolldrop och bred tåbox men samtidigt med vidbehållen stötdämpning. Idén var att skapa en löpsko som främjar en god löpteknik, minskar skador och är bekväm. En sko man vill springa ofta och långt i utan att skada sig - helt enkelt.

Det som gör Altra så unikt som skomärke är just resultatet av allt experimenterande - stötdämpande Zero Drop™ sula, Fit4her damskor och en FootShape™ tåbox.

Zero Drop™ dämpad sula för ett naturligt löpsteg

Altras skor är inte uppbygda i hälen som många andra löparskor är, Altraskor påminner om barfotalöpning men är fullt dämpade. Noll dropp innebär att höjden från marken är samma vid häl som vid tår

Altra löparsko med noll drop - zerodrop

Fit4Her - Skor anpassad för damfoten

Altra är det första löpskomärket som designar ett helt sortiment av specifika löparskorskor för kvinnor. Alla damskor är byggda utifrån den unika formen på en damfot

Altra Fit4her

FootShape™ - bred tåbox

Altras FOOTSHAPE™ TÅBOX gör att tårna kan slappna av och sprida sig naturlig och stortån får en mer rak position. Den naturliga positionen hjälper till med stabilitet i varje steg samt skapar en mer kraftfull toe-off där hela framfoten används i stegets slutfas. Helt enkelt får dina fötter arbetsutrymmet som de behöver i löpsteget.

Bred tåbox på altra löparskor