5 goda skäl att springa med löparväst

5 goda skäl att springa med löparväst

Ultimate Directions löparvästar är väldigt populära bland löpare, vandrare och friluftsentusiaster. Oavsett om du tar dig an ett långt traillopp eller behöver ett pålitligt sätt att bära med dig dina nödvändigheter på en dagsvandring så har Ultimate Direction en väst som passar tillfället.

Löparväst sitter bekvämt och ger snabb tillgång till vätska

Löparvästen erbjuder ett bekvämt sätt att hålla dig hydrerad under långa löpturer med sitt inbyggda vätskesystem, den tillåter också löpare att bära sina personliga tillhörigheter som nycklar och telefoner utan att behöva hålla i eller bära en separat väska. Dessutom är en löparväst designad för att vara bekväm att bära, vilket ger en säker och stabil passform med minimalt med studs eller skav. Löparvästen fördelar vikten jämt över kroppen, vilket kan vara mindre tröttsamt och bekvämare än att bära samma vikt i en klassisk ryggsäck eller i ett midjebälte.

Alla våra löparvästar

Några fördelar med en löparväst

 1. Gott om förvaring: En löparväst gör att du kan bära med dig extra utrustning, såsom vattenflaskor, snacks, en telefon, kartor och andra föremål, samtidigt som du håller händerna fria. Detta kan vara särskilt användbart för längre lopp eller lopp där du behöver ta med dig mer förnödenheter.
 2. Vätskealternativ: Löparvästar kommer nästan alltid med inbyggda vätskealternativ, exempelvis vattenflaskhållare eller vätskeblåsfickor. Detta gör att du kan hålla dig hydrerad när du är på språng, utan att behöva stanna och fylla på en vattenflaska.
 3. Anpassningsbar passform: En bra löparväst ska ha justerbara remmar och ett anpassningsbart lastbärande system, så att du kan få den perfekta passformen för din kropp och avsedd belastning. Detta bidrar till maximal komfort och förhindrar onödig belastning på dina axlar och rygg.
 4. Väderskydd: Vissa löparvästar kommer med vattentäta eller vattenavstötande material, vilket kan vara användbart för att skydda din utrustning från regn eller andra element.
 5. Synlighet: Många löparvästar kommer med reflekterande material eller ljusa färger, vilket kan bidra till att göra dig mer synlig för andra när du springer i svagt ljus. Detta kan vara särskilt viktigt för säkerheten på vägar eller stigar.

En jämförande tabell över Ultimate Directions löparvästar

Mountain Vest / Vesta 5Adventure VestVesta 5Ultra VestVesta 5Race VestVesta 5Marathon Vest
Ultimate direction löparväst mountain vestUltimate Direction löparväst Adventure vestaUltimate direction löparväst Ultra vestultimate direction race vest löparvästultimate direction marathon vest
Passar bra tillTeknisk trail, vandring och bergslöpningLångdistanslöpning och äventyrslöpningUltradistanser och tävlingKortare och medellång löpning och tävlingFör tävling eller träningspass - litet packutrymme
Kapacitet herr/dam13,4 liter / 12,7 liter17 liter / 16,5 liter10,3 liter / 10,1 liter6,3 liter / 6,1 liter5,4 liter
Vikt utan flaskor herr/dam230 gr / 228 gr269 gr / 279 gr230 gr / 227 gr193 gr / 174 gr136 gr
Ingår2 st 500ml softflaskor2 st 500ml softflaskor2 st 500ml softflaskor2 st 500ml softflaskor2 st 300ml softflaskor
Fäste för stavarJaJaJaJaNej
Dam/HerrmodellJa
Herr: Vest
Dam: Vesta
Ja
Herr: Vest
Dam: Vesta
Ja
Herr: Vest
Dam: Vesta
Ja
Herr: Vest
Dam: Vesta
Nej Unisex
Gå till Ultimate Direction MountainGå till Ultimate Direction AdventureGå till Ultimate Direction UltraGå till Ultimate Direction RaceGå till Ultimate Direction Marathon

Löpning med löparväst från Ultimate Direction

Anpassningsbar passform

En riktigt unik detalj med löparvästar är deras anpassningsbara passform. Flera modeller har justerbara remmar och ett anpassningsbart lastbärande system, så att du kan få den perfekta passformen runt din överkropp. Detta hjälper inte bara till att säkerställa maximal komfort, utan hjälper också till att jämnt fördela vikten på din utrustning och förhindra onödig belastning på dina axlar och rygg.

Många fack och fickor

När det gäller förvaring har en riktig löparväst en rad fickor, fack och fästpunkter för dina viktigaste prylar och redskap. Från vattenflaskor och snacks till smartphones och kartor, du kan ta med dig allt du behöver för en lyckad dag på stigarna. Vissa modeller har avsedda fästen för vandringsstavar, vilket kan vara en livräddare på långa och tekniska löpturer.

Materialet avgör

Hållbarhet är en annan nyckelfaktor att tänka på när du väljer en löparväst, och Ultimate Direction håller högsta kvalitet. Deras västar är gjorda av högkvalitativa material och  konstruktion, och är utvecklade för att motstå påfrestningarna på stigarna. Oavsett om du springer genom regn, snö eller intensiv värme, kommer en Ultimate Direction-väst att hålla din utrustning säker och säker.

Fördelar med Ultimate Directions löparvästar

 1. Anpassningsbar passform: Ultimate Direction löparvästar har justerbara remmar och ett anpassningsbart lastbärande system, så att du kan få den perfekta passformen för din kropp och avsedd belastning. Detta hjälper till att säkerställa maximal komfort och förhindrar onödig belastning på dina axlar och rygg.
 2. Gott om förvaring: Alla Ultimate Direction löparvästar har en rad fickor, fack och fästpunkter för all din nödvändiga utrustning. Från extra vattenflaskor och snacks till smartphones, vandringsstavar och kartor, du kan ta med dig allt du behöver för en lyckad dag på stigarna.
 3. Hållbarhet: Ultimate Direction-västar är gjorda av högkvalitativa material och är konstruerade för att tåla tuff påfrestning. Oavsett om du springer i regn, snö eller intensiv värme, kommer en Ultimate Direction-väst att hålla din utrustning.
 4. Mångsidighet: Ultimate Direction erbjuder en rad västar designade för olika typer av löpning, från tekniska spår och bergslöpning till ultradistanslopp. Oavsett vad dina löpmål är, finns det en Ultimate Direction-väst som passar.
 5. Komfort: Utöver sin passform är Ultimate Direction-västar designade med komfort i åtanke. Med funktioner som andningsbart mesh och fukttransporterande material kan du hålla dig bekväm och fokuserad på löpningen, även i varma och fuktiga förhållanden.
 6. Dam/Herrmodeller: Många av västarna finns i särskilda modeller för damer och herrar, för att ge maximal komfort