Löparhandske - undvik kalla händer vi löpning

Löparhandske - undvik kalla händer vi löpning

Fryser du om händerna eller tappar känseln i fingrarna?

Hör du till dom som fryser om händerna och tappar känseln i fingrarna när det är kallt ute? Få saker är så illa som att komma på försent att man glömt handskarna hemma när det är kallt.
Att frysa om händerna är verkligen inte kul, det kan sänka motivationen och löparglädjen för vem som helst.

Missat att packa löparhandskar?

För någon dag sedan när jag var ute o sprang i skogen, då kom jag på efter 300 meter att jag behövde handskarna för jag blev snabbt kall om händerna trots att det var någon plusgrad. Som tur var hade jag handskarna i väskan så kunde plocka fram dom. Värre var det när jag spring i fjällen i höstas. Dum söderlänning som man är hade jag inte ens tagit med handskar till fjällen, det var väldigt dumt så jag fick springa en helg med händerna indragna i jackärmarna.

Gato löparhandske, billig men bekväm

Appropå frusna händer vill jag tipsa om en varm löparhandske från Gato. Jag använt dom ett antal gånger i minusgrader den här vintern. Skall ärligt säga att det är en relativt billig handske, jag hade inga höga förväntningar på den. Dock blev jag positivt överraskad redan vid första turen. Känslan när jag tog på mig handsken första gången var att den satt ritkigt skönt på handen. Materialet är stretchigt och det gör att den sitter bekvämt och värmer fingrarna utan att stoppa blodflödet som vissa andra handskar som sitter för tight har tendensen att göra.

GATO Sports Sports Glove Touch -  Varm löparhandske för kalla dagar

GATO Sports Sports Glove Touch - Varm löparhandske för kalla dagar

En varm och skön löparhandske som fungerar bra med din smartphone

Löparhandske som fungerar på touchskärmar - klockor och telefoner

Jag blev förvånad över hur bra touchfingerfunktionen fungerar. Jag har sprungit med andra handskar som kostar dubbelt så mycket men där funktionen att navigera sin telefon inte fungerar.
Gatos touch-finger fungerar faktiskt bra och det är skönt att slippa ta av sig vantarna när man skall byta låt på spotify. Priset är oxå en bra sak med dessa handskar. De är mycket prisvärda så pass att jag funderar på att köpa två par så att man alltid har ett torrt par redo för nästa äventyr.Brasklapp:
Precis som andra hanskar blir de fuktiga av handsvett när du springer, jag upplever inte att de blev kalla för det. Jag har inte testat dom i regn eller doppat dom i en bäck eller så så kan inte svara för hur de värmer när de blir blöta av yttre faktorer.

Testad av Tomas Ankarcrona