Altra Running löparskor på allvar

Altra Paradigm, löping på asfalt

Det hela började 1998 när Altras grundare Golden Harper och Brian Beckstead träffades och började springa tillsammans. 2009 kom boken Born to run ut och plötsligt såg man löpning med helt andra ögon. Golden hade redan då börjat experimentera med Zero Drop, alltså skor som har samma höjd över marken i hälen som i tåboxen, noll drop. De stora tillverkarna har fortfarande drop från 14-4mm även om det sakta kryper nedåt. Goldens experiment gick ut på att dissekera befintliga löparskor och skära bort de uppbygda delarna av skon. Dessa skor lyckades de sälja och köparna var lyriska. Ryktet ger att fler än 1000 par modifierade löparskor lämnade Golden och Brians experimentverkstad.

Peppade av resultatet förstod de att detta var början på något riktigt stort, och en första prototyp av en trailsko togs fram helt enligt deras önskemål och erfarenhet. 2011 grundas Altra och företagets "why" är "zero limits"

Att tillverka och sälja skor, inte bara löparskor, med noll drop och med en generös tåbox som låter tårna sprida ut sig som de har blivit Altras affärsidé, man är inte ensamma på marknaden men få tillverkare kan erbjuda sådan bredd i sortimentet. Från tunna tävlingsskor via alsfaltsnötare till rejäla trailskor som tål det mesta.

Välkommen i sortimentet Altra, ännu ett noga utvalt varumärke av Runon.

Altra löparskor