VÄN - Fotvårdspaket för trötta fötter

Återhämtning för trötta fötter! Detta paket innehåller vad du behöver för att fixa till mjuka och återfuktade fötter.
249 kr
Lagerstatus
Slutsåld
Hitta din storlek (Storlekstabell)

Ta hand om dig och dina fötter

Som löpare behöver du ta hand om dina fötter som om dom var din bästa vän, för visst förtjänar dom lite extra kärlek?

Att ta hand om fötterna efter träningen är egentligen lika viktigt som att stretcha övriga kroppsdelar. Men det är lätt att det glöms bort. För att hjälpa dig på traven har vi skapat en liten checklista för hur du på bästa sätt kan ge löparfötterna den omvårdnaden som de behöver.

Paketet innehåller:

  • Fotbad för smärtlindring och återhämtning

Precis som att det är skönt att krypa ner i ett varmt, uppmjukande bad efter ett pass så kan det ibland räcka med ett avslappnande fotbad. Att låta fötterna ligga i ett varmt bad kan både motverka kramp och lindra smärtor. För att ytterligare hjälpa fötterna och övriga kroppen kan du addera ett magnesiumsalt som påskyndar återhämtningen och samtidigt stärker hudens naturliga barriär.

  • Exfoliering med skrubbvante eller pimpsten

När foten har mjukats upp i badet passar det bra att skrubba bort död hud. Med en skrubbvante exfolieras huden enkelt och blodcirkulationen ökar för varje masserande rörelse. Har du några envisa punkter kan du istället behöva använda en pimpsten för att komma ner på djupet. På så sätt kan du hålla huden fräsch och ny, och förhindra att nya förhårdnader uppstår.

  • Massage med en återfuktande kräm

För att hålla fötterna mjuka och huden följsam så är det viktigt att regelbundet smörja in dem med en mjukgörande fotkräm. Se till att ge insmörjningen tid så att du hinner massera in fukten och hålla uppe blodcirkulationen. Massagen ger dig också tillfälle att känna igenom fötterna efter ömhet och områden som kanske blir extra utsatta under löppassen. Då är det lättare att agera förebyggande, med omplåstring, tejpning eller nagelvård.

Fotbad och exfoliering kan vara lagom att planera in en gång i veckan, medan återfuktningen gärna får vara en daglig rutin. På så sätt skapar du riktigt bra förutsättningar för att dina fötter prestera på topp i dina löparskor!