Skruvdubbar med verktyg BG1000 (korta dubb) Skruvdubbar med verktyg till löparskor med tunn sula

Dubbar för skor med tunn sula. Dubba dina favoritskor enkelt, ett komplett paket för att slippa halka runt på isiga vägar i vinter. Med det medföljande verktyget är skruvdubbarna lätta att montera på och av. Dubbar tillverkade av BestGrip med unik patenterad gänga gör att dubbarna inte lossnar.
345 kr
Lagerstatus
I lager
Hitta din storlek (Storlekstabell)

Så dubbar du dina löparskor själv med skruvdubbar BG1000

BG1000 lämpar sig för skor med tunn sula, dubben tränger inte in längre än 6,2mm

Detta är ett komplett paket med både dubb (20 st) och verktyg, ja faktiskt allt du behöver för att dubba ett par löparskor - eller ett par vanliga promenadskor för den delen. Du dubbar dina skor själv på 5-10 minuter med dubb som du inte sliter ut i första taget. Det är enkelt och kräver ingen förkunskap.

Har du redan verktyget men behöver komplettera med fler dubb, du kanske vill dubba ett till par skor, då kan du komplettera med Nordic Grip BG1000 Extra skruvdubb.

Låt inte halka, is och snö hindra din träning

Om man tänker använda sina favoritskor året runt är det en bra ide att dubba dem under vinterhalvåret. Själva dubbingen är extremt enkel och allt du behöver följer med i detta paket. Man kan sedan skruva ur dubbarna när de inte längre behövs och skorna är redo för en vår/sommarsäsong.

"Att göra om ett par avlagda skor till vinterskor genom att dubba dem är både ekonomiskt och hållbart. Ett sätt att ge nytt liv till ett par skor som kanske fortfarande har många mil kvar" - Niklas

Användningsområde och vilken modell skall du välja?

Det finns två typer av dubb BG1000 och BG3000. Här förklaras skillnaderna mellan modellerna på dubbarna.

 • BG1000 - Fungerar på hala gator och på blank is. BG1000 har ett kortare utstick vilket gör löpningen behagligare, men greppet blir inte lika bra om isen är täckt av snö. Dessa dubbar skruvas bara 6,2 mm in i sulan varför de fungerar för skor med tunnare sula. Paketet innehåller 20 st dubb, du använder samma dubb under framfoten som under hälen (10 st dubbar per sko).
 • BG3000 - Fungerar bra vid is och snö. Paketet innehåller två storlekar på dubb, 12 st kortare dubbar som du fäster under framfoten (6 st per sko), samt 8 st lite längre dubbar som monteras under hälen (4 st per sko). Då dubbarna har ett längre utstick lämpar de sig bra även i vid djup snö. Dessa dubbar passar de flesta skor.

Observera att det medföljande verktyget skiljer sig mellan modellerna. 

Löpträna utan att försämra ditt löpsteg!

Inte bara ishalka utan även snöiga vägar är en utmaning för oss löpare. Det finns en stor risk att vi skadar oss i onödan under vinterlöpning, inte bara fallskador, vi har en tendens att spänna kroppen när det är halt vilket kan leda till felaktig belastning och skador. Med skruvdubbar i dina skor så behöver du varken tumma på säkerheten eller löpsteget, det är bara att springa på nästan som vanligt.

Dubbarna (upp till 10 st per sko) ger ett suveränt grepp på isiga vägar och det blir enklare att springa avslappnat och tryggt i vinter och du kan fokusera mer på teknik och upplevelse. Med 10 st dubbar per sko klarar du av de flesta isiga förhållanden, men om du upplever att du behöver komplettera med fler dubbar, eller vill dubba ett till par skor, då kan du köpa Nordic Grip BG1000 Extra skruvdubb.

Kompletta paket - dubbar till 1 par skor

Paketet från Nordic Grip är komplett och innehåller allt du behöver för att montera dubbarna själv. Dubbarna är enkla att skruva i med det bifogade verktyget och de lika enkla att plocka bort efter vintern. På det viset kan du återanvända både dubbar och skor. Att kunna använda skorna året runt blir betydligt mer ekonomiskt i längden än att ha specialskor. Dubben lämnar ett litet märke efter sig när/om man skruvar ut dem men hämmar inte funktionen i skon på något vis.

"Dubben är enormt hållbara, tillverkade i hårdmetall (volfram), du sliter inte ut dem i första taget. Jag är inne på min fjärde säsong /Niklas"

Spring som du brukar i de löparskor som du älskar!

Sammanfattningsvis har vi alla några favoritskor som vi, när vintern kommer, tvingas vi ställa på hyllan, oftast för att skornas mönster är alldeles för blanka och hala. Med Nordic Grip Skruvdubbar kan du alltså enkelt förse dina favoritskor med dubb och istället koncentrera dig på din löpning även i vinter.

Bestgrip skodubb med unik gänga

Dubbarna är tillverkade av det italienska märket Bestgrip och modellen heter BG1000. Dubbarna är tillverkade i det hårda materialet Wolfram vilket gör att de inte nöts ner i första taget. Dubbens gänga är unik och patenterad, dess funktion gör att skruven sitter kvar i skon utan att leta sig ut. Du kan alltså återanvända dessa dubb år efter år.

Detta följer med i förpackningen

 • 20st dubb (10st per sko) tillverkade av BestGrip med unik patenterad gänga
 • Monteringsverktyg för BG1000-serien (fungerar ej med BG3000-serien)

Så här monterar du dubbarna

Specifikationer för Nordic Grip BG1000

 • Mått (Diameter x Längd) 6 x 8,4 mm
 • Utstick 2,2 mm
 • Djup i sula 6,2 mm
 • Spets diameter 1.7 mm
 • Unik gänga tillverkad av Bestgrip
 • Originalartikel: Bestgrip 1000
 • Verktyg med bits för BG1000-serien