• Sealskinz Scoulton Black/Dark Grey - Vattentät hög strumpa
Nyhet

Sealskinz Scoulton Black/Dark Grey - Vattentät hög strumpa

100% vattentäta strumpor för dig som gillar de där riktigt grisiga och blöta rundorna i skogen, eller som sysslar med swimrun. Med sin andningsförmåga och slitstyrka är Sealskinz Scoulton det perfekta valet för dig som trotsar vädret och underlaget.
545 kr
*
Lagerstatus
Välj obligatoriskt attribut, exempelvis färg och storlek
Hitta din storlek (Storlekstabell)

100% vattentät för de värsta(bästa) förhållandena

Denna strumpa består av tre lager som tillsammans bildar en 100% vattentät strumpa. Sealskinz har tagit sin ursprungliga, vattentäta strumpa och gav den ett bambuinnanmäte för att hjälpa dig att hålla dig torr och sval under de varmare månaderna. Med det extra skyddet av Hydropstop™ har man utformat dessa för att hålla dig torr under extremt våta och varma förhållanden. Våta fötter är superobekväma och kan leda till alla möjliga mindre bra saker utomhus. Håll dig torr och bekväm i Sealskinz vattentäta ankelstrumpor med Hydrostop™.

✔️ Tunn - Strumpan tillhör Sealskinzs tunnare strumpor och passar utmärkt under lite varmare förhållande

✔️ 100% vattentäta - Klarar dopp i sjö, bäck, flod etc

✔️ "Andasmaterial" - släpper genom fukt från foten

Detta är Hydrostop™

Hydrostop är en elastisk tejpning som gör att strumpan passar nära benet, vilket minskar risken för att vatten rinner ner i strumpan. Den mjuka tejpen har mycket elastiska egenskaper som ger en naturlig passform och håller strumpan säkert på plats under aktiviteter.

Materialen i Scoulton

Sealskinz 100% vattentäta strumpor är tillverkade med premiummaterial och genom att limma samman tre lager för att skapa en högt vattentät och ventilerande strumpa:

  • Ytterlager - 94% nylon, elastan 6%
  • Mellanlager - Aquasealz® vattentät membran
  • Innerlager - 75% bamburayon, 23% nylon, 2% elastan

Så sköter du dina Sealskinz strumpor

Att sköta dina Sealskinz är enkelt. Strumporna är utformade för att kunna tvättas tillsammans med annan tvätt, utan krav på särskild behandling. Det inbyggda membranet behöver inte vattentätas igen, det behåller sina egenskaper tvätt efter tvätt.

Tvättråd:

  • Normaltvätt 40ºC
  • Torktumla på låg värme eller hängtorka
  • Undvik kemtvätt, strykning och blekning