Maurten GEL 100 - Styckpack

Med Gel 100 kan du prestera maximalt och behöver inte oroa dig för magproblem.
39 kr
Lagerstatus
I lager
Hitta din storlek (Storlekstabell)

Den effektivaste och skonsammaste gelen på marknaden

GEL 100 är framställd av en teknik som kallas hydrogel vilket innebär att energin är inkapslad i en vattenbaserad gelé. Denna gel är baserad på sex naturliga ingredienser. Den är är näst intill smaklös, innehåller inga färgämnen eller konserveringsmedel.

Därför ska du välja Maurten Gel 100

 • ✔️ Effektiv
  - Maurten har visat sig vara den mest effektiva sportenergin på marknaden. Den är framtagen på vetenskaplig grund och maximerar kroppens energiupptag över en längre tid.
 • ✔️ Skonsam för magen
  - Maurtens produkter bygger på en teknik som kallas Hydrogel, det innebär att energin är inkapslad i en vattenbaserad gelé (gäller även drinkmix som kapslas in när den kommer ner i magen). Denna Hydrogel löses upp över tid och frigör energi till kroppen. Därför blir det ingen shock för magen när du äter den.
 • ✔️ Slipp kladdiga fingrar
  - Maurten Gel 100 är fast i konsistensen, den rinner inte ut över fingrarna när du klämmer ut den ur förpackningen.

Söker du en effektiv men skonsam energigel? Maurten GEL 100 är förmodligen den effektivaste och skonsammaste gelen på marknaden. 

Så fungerar Hydrogeltekniken

Maurten Gel 100 är helt unik och skonsam för magen. Hydrogeltekniken innebär att energin är inkapslad i en vattenbaserad gelé som löser upp sig över tid i magen. Detta minimerar risken för magras och förlänger effekten av energintaget. Det finns en gräns för hur mycket energi kroppen kan ta upp. Eftersom Gel 100 löses upp över tid kan kroppen effektivare ta till sig all energi vilket inebär att du får en mer utdragen energitopp. Det i sin tur gör att du orkar prestera mera under en längre tid. För bästa effekt skall du inte dricka vare sig vatten eller sport dryck i samband med att du äter Gel 100. Behöver du vätska, drick då en stund innan eller efter att du intagit Gel 100.

Fakta om GEL 100

Maurten GEL 100 är en koncentrerad kolhydratslösning inkapslad i en biopolymer matrix. Det är en vätska i fast form som består av salter, kolhydrater och vatten. Vetenskapen bakom Maurten är att den minskar påfrestningar på mage och tarmar, något som ofta är ett resultat av högt koncentrerade kolhydratslösningar. Fokusera på vad du behöver - inte bara vad din mage klarar av. Hydrogelteknologin ser till att du får i dig tillräckligt med energi utan att behöva bryta loppet eller träningspasset p.g.a. magproblem. GEL 100 levererar snabbt och effektivt energi för alla typer av uthållighetsprestationer.

Hur mycket energi är det i en portion?

Maurtens GEL 100 är en så kallad biopolymer matrix, fylld av en unik blandning av glukos och fruktos (0.8:1) vilket möjliggör intag upp till 100 gram kolhydrater per timme. Studier har visat att våra kroppar kan inta upp till 90 g kolhydrater per timme. Den senaste vetenskapen har dock visat att 0.8:1 glukos-fruktoskvoten möjliggör ett ännu större intag. GEL 100 är utvecklad genom att använda denna proportion och innehåller därför massor av energi. En portion innehåller 25 g kolhydrater.

Hur mycket och hur ofta ska jag fylla på energi?

Inta 2 till 4 gel per timme beroende på ansträngning och aktivitet. Kan tas precis innan start och under aktivitet.

Som komplement till GEL 100 och för att få ett extra kick rekommenderas att byta ut var tredje portion till GEL 100 CAF 100 alltså komplettera med en gel som innehåller koffein.

För bästa effekt skall du inte dricka vare sig vatten eller sport dryck i samband med att du äter GEL 100 eller GEL 100 CAF 100. Behöver du vätska, drick då en stund innan eller efter att du intagit Maurten GEL.

Vad innehåller Maurten GEL 100

 • Vatten
 • Glukos
 • Fruktos
 • Calcium carbonat
 • Gluconic Acid
 • Sodium Alginate

Näringsvärde

Per 100g / portion (40g)

 • Energi - 1063 kJ, 250 kcal / 425 kJ, 100 kcal
 • Fett - 0 g / 0 g
 • Carbohydrater - 62.5 g / 25 g
 • Protein - 0 g / 0 g
 • Salt - 212.5 mg / 85 mg

Recensioner

Snittbetyg
5
1 recensioner
Skriv en recension
Gäst

Har provat många. Dessa är väldigt bra

Hjälpte denna recension? Ja Nej (1/0) *